Autismeweek 2019: Autisme werkt!

Autismeweek 2019: Autisme werkt!

Autismeweek 2019: Autisme werkt!

Het thema van de NVA Autismeweek 2019 is Autisme werkt! Werknemers met autisme zorgen voor diversiteit in een bedrijf, een belangrijke grondstof voor innovatie. Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid, loyaliteit en het vermogen om systemen te analyseren. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar zij álles  van weten. Daarnaast is een divers werknemersbestand een uiting van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ Steeds vaker één van de selectiecriteria voor aanbestedende partijen. Maar werknemers met autisme leveren ook op een andere manier voordeel op: bedrijven waar openlijk gesproken kan worden over beperkingen, kennen een betere werksfeer. Dit heeft minder verzuim door stress en ziekte tot gevolg. Bovendien stimuleert openheid over zaken die niet zo makkelijk gaan alle werknemers om serieus na te denken over hoe zij optimaal kunnen presteren.

Daarom brengt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) tijdens de Autismeweek 2019 een ode aan de passie en de sterke eigenschappen van mensen met autisme. Onze boodschap: laten wij ons daar ook op richten, en niet alleen op de dingen die hen minder goed afgaan. 

“Mijn kracht is dat ik mijn eigen gedachten vorm, in plaats van de geijkte weg te volgen. Dat leidt tot nieuwe oplossingen.”

Evenementen – ook bij u in de buurt
Tijdens de Autismeweek zullen er in het hele land activiteiten plaatsvinden rondom autisme en werk. Hiermee wil de NVA werknemers met autisme en werkgevers dichter bij elkaar brengen. Door goede voorbeelden te laten zien, maar ook door alle partijen zoveel mogelijk informatie te geven over wat er nodig is om van werk en autisme een succes te maken. De NVA-regio’s en de Autisme Info Centra (AIC’s) organiseren tijdens de Autismeweek inloopmiddagen, informatiemarkten of lezingen. En niet alleen de NVA, maar ook tientallen andere organisaties zullen bijeenkomsten organiseren waarbij mensen met en zonder autisme met elkaar in gesprek gaan. Kijk voor alle activiteiten op www.autismeweek.nl.

PS. Onze blogger Rianne Cornelisse schreef vorige week in haar blog een prachtige metafoor over cliënten met autisme die ze door de jaren heen heeft mogen begeleiden. Het lezen waard!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.