Met de minister als chauffeur de wijk in op Kerstavond

Met de minister als chauffeur de wijk in op Kerstavond

Met de minister als chauffeur de wijk in op Kerstavond

Werken op Kerstavond 2018 was voor verpleegkundige Pia Bons wel heel speciaal. Met zorgminister Hugo de Jonge achter het stuur verleende zij zorg aan de cliënten op haar route in Rotterdam. "Dat hij reed in mijn auto, vond ik erg leuk", blikt Pia terug. Het was direct een goede gelegenheid om het samen te hebben over de reistijden van cliënt naar cliënt en hoe we die zo kort mogelijk kunnen houden. Want zo kunnen we de meeste tijd investeren in de zorg.

Een van de cliënten waar Pia die avond zorg verleende vroeg de minister op de man af of hij de 'zusters' niet wat meer tijd kan geven. "Verder heb ik met hem kunnen spreken over de administratieve last die we als verpleegkundigen hebben en hoe we die kunnen verminderen. Dat de vijfminutenregistratie wordt geschrapt is gelukkig al een hele verbetering."

Uiteindelijk maakte de minister twee cliëntbezoeken mee. Een mooi gebaar dat hij op Kerstavond de tijd nam voor een werkbezoek aan een van de vele medewerkers die ook tijdens de feestdagen klaar staan voor hun cliënten.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.