De lijnen van Mantelfoon zijn officieel geopend

De lijnen van Mantelfoon zijn officieel geopend

De lijnen van Mantelfoon zijn officieel geopend

Eerste 24-uurs telefoondienst voor mantelzorgers gelanceerd in Rotterdam

"De lijnen van Mantelfoon zijn officieel geopend”, aldus wethouder Grauss tijdens de feestelijke aftrap op 7 mei 2020. Rotterdammers met vragen over mantelzorg kunnen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gratis bellen naar 0800 - 777 3333 of terecht op www.mantelfoon.nl. Zie bijgaand het officiële persbericht vanuit de Gemeente Rotterdam.

Mantelfoon is het nieuwe mantelzorgsteunpunt in Rotterdam. De uitvoering wordt gedaan door wmo radar in samenwerking met De ZorgCentrale, beide onderdeel Incluzio.

Bellen met Mantelfoon kan voor praktische vragen of dilemma’s, advies of een luisterend oor. Komt de telefonist er niet uit? Dan neemt een van de mantelzorgcoaches van wmo radar de ondersteuning over en kijkt zo veel mogelijk op maat waar de mantelzorger mee geholpen is. Ongetwijfeld zal dit zijn in samenwerking met partners vanuit heel de stad. Samen zorgen we ervoor dat mantelzorgers zich gezien, ondersteund en gewaardeerd voelen.

Ook is er een onderzoeker van wmo radar betrokken om de dienstverlening van Mantelfoon te analyseren en op termijn adviezen te kunnen geven voor het beleid in Rotterdam. Bovendien zal zorgvuldig omgegaan worden met hetgeen CVD door de jaren heen aan mantelzorgerondersteuning heeft opgebouwd. Er heeft een overdracht plaats gevonden.

De nieuwsbrief van CVD en de afdeling Vrijwilligerswerk en Mantelzorg houden per 1 juli op te bestaan. Wil je nieuws blijven ontvangen rondom mantelzorg in Rotterdam? Mail dan naar info@mantelfoon.nl

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij